Fizikalna terapija u kući

Fizikalna terapija u kući provodi se na temelju prijedloga izabrana liječnika primarne zdravstvene zaštite (specijalist obiteljske medicine, pedijatar) te uz preporuku specijalista (fizijatar, reumatolog, ortoped, neurolog). Fizioterapeuti Zdravstvene ustanove Zorica provode program fizikalne terapije prema šiframa postupaka, definiranima pravilnikom HZZO-a.  Ugovoreni fizioterapeuti srednje stručne spreme (SSS), fizioterapeuti prvostupnici (bacc. physioth.) te diplomirani fizioterapeuti (VSS), koji svaki pojedinačno ima ugovor s HZZO-om, licencirani su i s dugogodišnjim iskustvom. Svi se oni pridržavaju postupaka što ih ordinira specijalist ili obiteljski liječnik, a odobrilo ih je liječničko povjerenstvo HZZO-a. Ne čudi, stoga, da je tijekom protekle dvadeset i dvije godine Ustanova primila brojna pisma i zahvalnice pacijenata, njihovih obitelji, ali i suradnika primarne zdravstvene zaštite. Zdravstvena ustanova Zorica već dugi niz godina pruža uslugu fizikalne terapije i korisnicima Centra za autizam u zagrebačkoj Dubravi, djeci s poteškoćama u socijalnim interakcijama, verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji, možda ograničenim aktivnostima, ali i s velikim otvorenim srcem. Za rad s tako posebnom djecom potrebno je mnogo ljubavi i strpljenja, a budući da se fizikalnom terapijom postižu pozitivni pomaci, djelatnici Zdravstvene ustanove Zorica imaju mnogo razloga za ponos.

Djelatnici Zdravstvene ustanove Zorica provode uobičajene suvremene postupke fizikalne terapije, kao što su: kineziterapija, elektroterapija (TENS, galvanske struje, interferentne struje, dijadinamske struje, mišićna elektrostimulacija, solux lampa), ultrazvuk, magnetoterapija, hidroterapija, krioterapija, medicinska masaža i limfna drenaža.

USLUGE ZDRAVSTVENE NJEGE I FIZIKALNE TERAPIJE SE OBAVLJAJU NA TERET ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA, DODATNOG OSIGURANJA I PRIVATNO.

CIJENE USLUGA SU USKLAĐENE S CIJENAMA USLUGA OD STRANE HZZO-a, A AKO JE POTREBNA VIŠESATNA ZDRAVSTVENA NJEGA, CIJENE SE PRILAGOĐAVAJU OVISNO O BROJU USLUGA, ODNOSNO SATI, UZ OSOBNI DOLAZAK U USTANOVU PO DOGOVORU.