Fizikalna terapija u kući

Fizikalna terapija u kući provodi se na temelju prijedloga izabrana liječnika primarne zdravstvene zaštite (specijalist obiteljske medicine, pedijatar), preporuku specijalista (fizijatar, reumatolog, ortoped, neurolog) te odobrenje liječničkog povjerenstva HZZO-a. Fizioterapeuti Zdravstvene ustanove Zorica provode program fizikalne terapije prema šiframa postupaka, definiranima pravilnikom HZZO-a.  Ugovoreni fizioterapeuti srednje stručne spreme (SSS), fizioterapeuti prvostupnici (bacc. physioth.) te diplomirani fizioterapeuti (VSS), koji svaki pojedinačno ima ugovor s HZZO-om, licencirani su i s dugogodišnjim iskustvom. Svi se oni pridržavaju postupaka što ih ordinira specijalist ili obiteljski liječnik, a odobrilo ih je liječničko povjerenstvo HZZO-a. Ne čudi, stoga, da je tijekom proteklih 30 godina Ustanova primila brojna pisma i zahvalnice pacijenata, njihovih obitelji, ali i suradnika primarne zdravstvene zaštite. Zdravstvena ustanova Zorica već dugi niz godina pruža uslugu fizikalne terapije i korisnicima Centra za autizam u zagrebačkoj Dubravi, djeci s poteškoćama u socijalnim interakcijama, verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji, možda ograničenim aktivnostima, ali i s velikim otvorenim srcem. Za rad s tako posebnom djecom potrebno je mnogo ljubavi i strpljenja, a budući da se fizikalnom terapijom postižu pozitivni pomaci, djelatnici Zdravstvene ustanove Zorica imaju mnogo razloga za ponos.

Djelatnici Zdravstvene ustanove Zorica provode uobičajene suvremene postupke fizikalne terapije, kao što su: kineziterapija, elektroterapija (TENS, galvanske struje, interferentne struje, dijadinamske struje, mišićna elektrostimulacija, solux lampa), ultrazvuk, magnetoterapija, hidroterapija, krioterapija, medicinska masaža i limfna drenaža.

USLUGE ZDRAVSTVENE NJEGE I FIZIKALNE TERAPIJE SE OBAVLJAJU NA TERET ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA, DODATNOG OSIGURANJA I PRIVATNO.

CIJENE USLUGA SU USKLAĐENE S CIJENAMA USLUGA OD STRANE HZZO-a, A AKO JE POTREBNA VIŠESATNA ZDRAVSTVENA NJEGA, CIJENE SE PRILAGOĐAVAJU OVISNO O BROJU USLUGA, ODNOSNO SATI, UZ OSOBNI DOLAZAK U USTANOVU PO DOGOVORU.